Zwerf door levend schilderij van een Nederlands dorp

Op ongeveer 15 minuten rijden van Oudkarspel vandaan ligt het kunstenaarsdorpje Bergen, waar van oudsher veel schrijvers, musici, architecten en kunstenaars wonen. Het aangrenzende dorp Bergen aan Zee is een prachtige badplaats, waar je vele watersporten kan beoefenen zoals surfen, kajakken en zeilen.

In de zomermaanden, op donderdag en vrijdag, zijn er kunstmarkten rondom de Ruïnekerk. Daarnaast is er de Kunst 10-daagse die elk jaar in oktober tienduizenden bezoekers trekt.

De echte muziek liefhebber gaat naar muziekfestivals, zoals de Holland Music Sessions in augustus en Jazz & Sail in het eerste weekend van september.


Noordhollands Duinreservaat
De sportieveling, die houdt van fietsen en wandelen vindt zeker gerief in dit beschermde natuurgebied.  In Noordhollands Duinreservaat vindt u prachtige wandel en fietsroutes.

Café Taverne
Café Taverne was in 1800 een doorrijstal voor paarden en sinds 1965 is het een café/restaurant en toen die tijd ook nog een bioscoop. Vanaf 1965 is Taverne ook een monument in het plaatsje Bergen. In de jaren 70 was het ‘the place to be’ voor jongeren.

Naast lekker lunchen heeft Taverne in de weekenden altijd bandjes en topkwaliteit muziek. Onder het genot van een drankje kunt u lekker dansen en swingen.

Restaurant Loetje
Zin in een lekkere malse biefstuk? Dan raden we je ten zeerste aan om naar restaurant Loetje te gaan, gelegen aan de overkant van de Ruïnekerk, midden in het centrum van Bergen. Regen of zonneschijn, Loetje is altijd een geweldige plek om naartoe te gaan. Op zonnige dagen kun je ontbijten, lunchen of dineren op een heerlijk terras, terwijl je geniet van het uitzicht over het hart van de stad